Jan Tore Sanner

Stortingspolitiker for Høyre

Visste du at ...

 

 

 

1 av 2 bor i en Høyre-styrt kommune?

Om Jan Tore Sanner

Jeg er født 6. mai 1965, er gift med Solveig Barstad som jobber i TV 2 og har to jenter på 13 og 18 år. Siden 1993 har jeg hatt gleden å være stortingsrepresentant, og har jobbet med mange ulike og spennende oppgaver: De første årene med skole og utdanning hvor diskusjonene rundt Hernes sine skolereformer raste, deretter med energi- og miljøspørsmål hvor høydepunktet var Statoil-privatisering og Kyotoavtalen. Siden 2001 har jeg jobbet med finanspolitikk. Mens Høyre satt i Regjering ledet jeg alle forhandlinger om statsbudsjett og revidering av budsjett i Stortinget.

 

I dag er jeg 1. nestleder i Høyre og i Stortingsgruppen. Jeg har også et stort engasjement for menneskerettigheter, og er medlem av International Committee for Democracy in Cuba hvor blant andre Václav Havel er sentral deltager, og medlem av Committee of Solidarity with the Politically Persecuted in Venezuela. Jeg nominerte Liu Xiaobo til fredsprisen i 2010.

 

Jeg representerer Akershus på Stortinget og har i mange år engasjert meg sterkt særlig i de store infrastrukturproblemene i regionen - både vei og kollektivt. Jeg mottar gjerne innspill på saker som er aktuelle lokalt.

 

Ta gjerne en titt på skattebloggen min

Følg meg gjerne på Twitter.

 

På Høyres hjemmeside

 

eller se om du finner meg på Facebook.......

 

Min biografi

 

 

I fritiden liker jeg å kjøre alpint, lage god mat, gå på Stabæk sine fotballkamper og være sammen med familie og venner. Kommer du på besøk på høsten får du hjemmelaget stikkelsbærsaft, hjemmedyrkede tomater og hvitløk:-)